2014 m. vasario 4 d., antradienis

Barcelooonaaa

Pažįstu daug žmonių, kurie kartą pabuvę Barselonoj, miestą įsimyli. Tai dabar jų gretas papildžiau ir aš. Viskas, kas gero yra sakoma apie Katalonijos sostinę, yra absoliuti tiesa! Ir iš visų Europos turistinių didmiesčių, kuriuos esu mačiusi, šitas patiko labiausiai.
Dabar ten, ko gero, šalčiausias metų laikas, todėl vietiniai rengiasi pūkines striukes, ir  kadangi temperatūra 15 laipsnių šilumos, turistus iš žiemiškesnių šalių galima atskirti pagal mažesnį drabužių kiekį. 
Nežinau, kaip ten būna vasarą, bet dabar metų laikas man pasirodė tobulas tokiai kelionei, nes: 1) girdėjau, kad Lietuva trumpam užšalo praėjusią savaitę, kaip tik šito ir išvengiau, 2) kadangi mieste labai daug medžių (kai projektavo gatves, vienas iš reikalavimų buvo palikti kuo daugiau žalumos), o pastatai labai aukšti ir nuostabiai gražūs, tai per tuos žalumynus nieko nesimatytų. Žalumos, kaip žinia, ir Lietuvoj užtenka, čia juk pagrindinis mūsų pasididžiavimas. Miškai.
Pats miestas labai jaukus, tvarkingas ir kultūringas, ir netgi kvepia kažkokiais ananasais. Aš esu keliautoja, kuriai visiškai nebūtina aplankyti visus turistinius objektus tam, kad susipažinčiau su miestu, bet šiaip visa Barselona yra vienas didelis objektas: į kurią gatvę pasuksi, ten rasi įspūdingos architektūros, fontanų, arba bent jau įdomiai dekoruotų viešbučių ir gražių parduotuvių.
Pasakoti čia nėra ką: jei kada nors kilo idėja pamatyti Barseloną, tai taip ir padarykit. Lėktuvo bilietai daug nekainuoja, viešbučiai centre gal kiek brangesni, bet viską labai patogiai galima pasiekti metro ir iš toliau. 
Telefonu padariau keletą nuotraukų bendram vaizdui susidaryti, bet šiaip niekad nebuvau linkusi keliones matyti ekrane- reikia džiaugtis aplinka ir įspūdžiais, o ne sukti galvą, kaip čia nufotografuoti kokią bažnyčią visais rakursais. Tiesą sakant, tai jei ne blogas, gal būčiau išvis to telefono ir netraukusi :)

Nuotrauka, kuri vieniems pasirodė labai liūdna, kitiems priminė Vilijampolę
Sagrada Familia, garsusis A. Gaudi kūrinys, kurį stato jau daugiau nei šimtą metų, ir niekaip neužbaigia. Turistai kaip išprotėję važiuoja pažiūrėti statybų aikštelės ir kelias valandas laukia eilėje, kad patektų į vidų. Nuotraukoje matosi didžiausias tinklais ir pastoliais neuždengtas fragmentas


Kitas must see A. Gaudi pastatas dieną ir vakare

Nors geltoni ir nupiepę, bet vis tiek mandarinai, kasdieniškai auga šalia Prada salono











 Pagrindinė pėsčiųjų gatvė La Rambla, jungia centrinę Katalonijos aikštę su uostu 






Katalonijos aikštė


Labai norėjau pasidalint įspūdžiais, tai toks greitas įrašas. Grįžau su naujom idėjom, gavus vitamino D ir geros nuotaikos dozę, tai greitai parašysiu vėl :)

Iki pasimatymo!