2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

What always makes Christmas merrier

Džingl džingl! Kaip gyvenat? 

santa x

Kalėdos jau visiškai ant nosies, ar pastebėjot, kaip greitai atėjo? Apskritai, ar pajautėt, kaip pralėkė ruduo? Aš- ne.
Pernai prieškalėdiniu laikotarpiu bloginau gana aktyviai: džiaugiausi tai sniegu, tai papuoštom eglutėm, tai dovanom... Šiemet irgi džiaugiuosi. Turiu pasakyti, kad esu išprotėjus ne dėl pačių Kalėdų, bet dėl jų laukimo. Jau antra savaitė kaip pakuoju dovanas į savo pačios pagamintas pakuotes ir prisiekiu- nuo braižymų, karpymų ir klijavimų man ištino pirštai. Nė kiek nemeluoju. Žodžiu, nemiegu kaip silkė pataluose, o švenčiu Kalėdų laukimą.
Šitam įrašui ruošiausi jau kokę savaitę, bet vis nerasdavau laiko ir dėl to labai graužiausi. Tai šiandien su skaudančia galva (visgi šeštadienio rytas yra rytas po penktadienio...) išsiritau iš lovos ir įsitaisiau prie kompiuterio su jumis pabendrauti. Tikiuosi, dar ne per vėlu!
Priartėjau prie esmės. Pastebėjau, kad labai daug man artimų žmonių nesijaučia kalėdiškai nusiteikę. Nesakau, jog būtinai reikia visa tai sureikšminti ir laukti švenčių kaip kokio išganymo. Bet Kalėdų point'as ir yra pajausti ramybę, džiugiai nusiteikti, skleisti gėrį ir visi kiti dalykai, kurie absoliučiai neįmanomi kitus vienuolika mėnesių per metus. Baisiai liūdna, kai nepajauti tos geros dvasios...
Ir dabar jau pati esmė: susimąsčiau, kas į mano asmeninę erdvę atneša Kalėdų džiaugsmą, ir nusprendžiau pasidalinti su jumis: tais, kurie skeptiškai žiūri į visą šitą šurmulį ir, kaip kokie Grinčai, vagia Kalėdas :)

Tai štai:
  • Ar pastebėjot, kaip papuoštas miestas? Krizė aiškiai prie pabaigos, nes pirmą kartą matau papuoštus visus žibintus pagrindinėse gatvėse ir net tiltus (!). Eglutės linguoja prie kiekvienos svarbesnės institucijos, o senamiestis tai tikriausiai matytųsi ir iš Mėnulio. Skirkit kokį vėlų vakarą, kai dauguma žmonių jau namuose, ir iškiškit nosį iš akropolių ir miegamųjų rajonų: miestas tikrai dosniai dovanoja Kalėdas, reikia tik ateiti ir pasiimti.
  • Jei galit sau leisti truputį kitokią ekskursiją, labai rekomenduoju nuvažiuoti į Raudondvario dvarą. Kelionė neilga, rasti labai lengva, o atvažiavus norėjau pasilikti. Prigriebkit kavos ir važiuokit dieną, kai matosi visi bembiai, elniai ir zuikučiai, kurių ten visur pristatyta, arba vakare, kai viskas apšviesta ir tikrai atrodo kaip filme.
  • Kelionėms ir pasivaikščiojimams visai netrukdo tai, jog nėra sniego. Nereikia kasti pusnų nuo mašinos, galima autis bet kuriuos batus, nes neslidu, nešlapia, nes nėra kam tirpti. Vien pliusai! Apskritai, ar atsimenat, kada Lietuvoje Kalėdos buvo baltos? Aš nuo šito jau atpratau, nes didžioji žiema juk būna kovo mėnesį, nėra čia ko tikėtis sniego sezono pradžioj.
Jei vis dėlto norit pasivartyti pataluose kaip silkės, irgi neturėtų būti labai liūdna:
  • Patikrinkit, ar namuose papuošta eglutė. Jei taip, tai nematau priežasties būti niūriems. Jei ne, tai sveikinu- jūsų laukia labai malonus darbas. Tada užsidekit kvepiančių žvakių, paklausykit gražios muzikos, paskaitykit, pavartykit blizgančius žurnalus arba pažiūrėkit ,,Vienas namuose". Ir nepamirškit valgyt mandarinų pusryčiams, pietums ir vakarienei.
  • Pasičiupinėkit krūtinę: jei ten kažkas plaka, reiškia, turit širdį ir malonus jausmas turėtų aplankyti dovanojant dovanėles kitiems. Jei esat moteriškos lyties, tai turbūt malonumas padvigubės, jei įdėsit bent truputį pastangų supakavimui. Aš įdėjau dvi savaites pastangų, bet čia ne apie tai :) 
Dovanos visiškai neturi būti brangios- sakau visai nuoširdžiai. Bet turi būti apgalvotos, nes kalėdinės dovanos yra pati tikriausia dėmesio išraiška. Būtent todėl niekaip negaliu teigiamai vertinti dovanos, kuri įdėta į maišelį, ant kurio dugno vis dar yra lipdukas su kaina. Nedarykit šito, nes iškart matysis, jog apie žmogų galvojot ne daugiau nei užtrunka už tą maišelį sumokėti Maximos kasoje.

Anyway, sugalvoti malonią dovaną visai nesunku, tuo labiau, kad šiuo metų laiku tinka dovanoti viską, kas susiję su sezoninėm šventėm: kalėdines dekoracijas, eglutes, žvakes ir viską, ką galima rast toj pačioj Maximoj. Pavyzdžiui vakar pradžiuginau (tikiuosi) savo drauges stikliniais eglutės žaisliukais ir palinkėjimu (ne iš interneto, o iš galvos, jei ką).
Melomanams (ypač vairuojantiems) draugams visada galima padovanoti kompaktinių diskų. Originalių, jei palaikot muzikos industriją, arba "rankų darbo"- bus vienodai gerai, nes muzika apskritai yra geriausias dalykas Žemėje, tai kas nenorėtų gauti tokios dovanos..? Paskutiniu metu mano favoritai yra The Script #3 ir naujas Leon Somov &Jazzu Lees and Seas. Jei reikia klasikos, Queen- pats tas. Arba mėgstantiems tas dvigubas A. Mamontovo ir Foje CD. Tikslesnio pavadinimo neprisimenu, nes dėžutė gyvena mašinoj, bet turbūt suprantat, apie ką kalbu. Universaliausia- kalėdinės dainos, bet čia sudėtinga užduotis. Žinau, nes praėjusiais metais pati dovanojau tokius rinkinius: niekas nenori klausyt šiurpą keliančių Last Christmas ir kitų, tai pavargau šiek tiek. Bet čia tik tai, ką mėgstu pati. Patys žinot, kokia begalinė yra muzika, tai belieka tik išsiaiškinti, ko klauso jūsų brangiausieji, o po to jau žinot, ką daryti.
Jau kuris laikas esu pamišusi dėl lūpdažių. Labai madinga ir kaip šiaip aksesuaras išsitraukti iš rankinuko (kvaila, bet moteriška), ir kaip tobula kosmetikos priemonė, nes man kasdien atstoja visą makiažą. Tai jei ieškot malonios dovanėlės moterims/ merginoms, apsvarstykit šitą variantą: nebrangu, labai žavu, moteriška stilinga ir visaip kitaip nuostabu. Be to, lūpdažių niekada nebus per daug.
Vakar draugė dantukų fėja Ieva pradžiugino savo keptais keksiukais ir trijų rūšių sausainiais. Viskas buvo taip žavingai supakuota, bet taip kvepėjo, kad nesusilaikiau ir paragavau visko po truputį. Puiki dovana plius tikras džiaugsmas, jei mėgstat gaminti. Konditerija man yra tamsus miškas, bet šiaip jau valgomos/ geriamos dovanos yra nesunkus sprendimas, bet geras rezultatas. Šią savaitę mūsų šeimyna gavo vyno ir sūrio, tarp kurių ir mano mėgstamiausias rudas norvegiškas ožkų pieno sūris, kurio, jei neklystu, Lietuvoje turi tik Prisma ir gal dar kokios gurmanų parduotuvėlės. Bet šitą labai rekomenduoju dovanoti mėgstantiems natūralų ir įdomų maistą. Dar galit dovanot kavą iš tų kvepiančių arbatos parduotuvių, gero šokolado ("gero"- tai ne pieniško), kalėdinio arba įprasto vyno (vokiškas rieslingas įtinka beveik visiems), kulinarams tėčiams arba mamoms- gražių ekologiškų prieskonių. Žodžiu, viskas, kas valgoma, neabejotinai yra praktiška.
Dovana, tinkanti visiems ir visada, yra maža dirbtinė eglutė, kurią galima papuošti pagal poreikius arba skonį. Labai tinka einant pas ką nors į svečius.

 Išsiplėčiau labiau, nei planavau. Bet jausmas toks, lyg Kalėdomis džiaugčiausi viena, todėl labai noriu dalį gėrio perduoti ir visiems aplink :)

Tikiuosi, jog tarp švenčių rasiu laiko užsukti čia ir jums visiems palinkėti kažko gero. Bet jei ne, tai jaukių Kalėdų, ramybės širdyje ir atsiminkit, kad visada reikia siekti žvaigždžių.



Jau bėgu ruoštis, šiandien eisiu į M. Mikutavičiaus koncertą. Bilietai stalčiuj jau guli keletą mėnesių, pagaliau sulaukė savo dienos :)

Iki!