2013 m. lapkričio 20 d., trečiadienis

Best things in life aren't things

Jeez, aš nežinau, kas su manim vyksta. Ar yra koks nors sindromas/liga/būsena/koks_nors_kitas_dalykas, kuriam galėčiau ,,nurašyt" tai, jog absoliučiai negaliu pasigauti įkvėpimo..? Mano kambarys pilnas visokių popiergalių su blog'o įrašų juodraščiais, nes jau pradėjau galvot, kad jei rašysiu ranka, viskas eisis lengviau. Nieko panašaus.
Kaip ten bebūtų, aš labai atsiprašau, kad palikau Jus taip be nieko. Tie, kurie mane matot kasdien ar bent jau retkarčiais, žinot, kad mano gyvenime vyksta labai dideli ir smagūs pokyčiai. Žinoma, tuo nesiteisinu, bet paskutiniam įraše minėjau, jog kai viskas gerai man pačiai, tai įkvėpimui- atvirkščiai.
Šitas įrašas (ar bent jau jo minimalus planas) gulėjo mano galvoj jau porą mėnesių. Ir nemeluosiu: kai jau buvo sugalvotas, perkeltas ant popieriaus ir paruoštas viešinti, aš taip paprastai ėmiau ir apsigalvojau. Ir padarysiu atvirkščiai.
Norėjau pakalbėti apie dalykus, kurie labiausiai erzina, trukdo gyventi arba galėtų apskritai neegzistuoti. Tiesą sakant, turiu stebėtinai daug ką pasakyti šita tema. Tai kodėl ją pakeičiau? 
1) pastebėjau, kad po truputį pradedu įsilieti į heiterių gretas;
2) prieš porą dienų kolegė_draugė_Dantukų Fėja Miglė apšvietė, jog lietuviai yra viena iš nelaimingiausių tautų pasaulyje (vėl). Tuo tarpu laimingiausi yra danai. Ir, pasirodo, dėl to, jog dažnai visiems už viską dėkoja: sau už tai, kad yra tokie nuostabūs, kitiems už tai, kad jie apskritai yra, ir panašiai. Atrodo, toks paprastas reiškinys, o kiek daug keičia;
3) vakar praleidau absoliučiai tobulą vakarą su savim ir muzika, kuri visiškai susuko galvą.

Tai štai, pagalvojau, kad visai gražu būtų parašyt apie gražius dalykus. Apie tuos, kurie mane pradžiugina no matter what. 
Prieš sėsdama prie kompiuterio, žinoma, atlikau ,,namų darbus" ir susidariau sąrašą tokių dalykų. Žinokit, visai nebuvo lengva! Bet sąrašas galiausiai gavosi ilgas, tai tikiuosi kad jo nepamesiu ir pasinaudosiu, kai tikrai reikės. 
O šituo įrašu noriu paskatint ir jus pamąstyt, kokios smulkmenos gyvenimą daro šviesesnį.

Per daug išsiplėsti nenoriu, tai išrinksiu kai ką iš TOP10 atsitiktine tvarka. Važiuojam.

  • Pagrindinė priežastis, dėl ko mano galvoj ir atsirado šita tema, yra muzika. Kaip ir viso kito priežastis, ko gero. Tikrai žinot tą jausmą, kai įsimyli kokią nors dainą/ kompaktą/ grupę, klausai to paties visada ir visur, galiausiai su ta muzika atsiranda įvairių asociacijų, ,,prisiklijuoja" visokios etiketės- to baliaus dainatos vasaros kompaktas, mūsų muzika ir panašiai. Anksčiau ar vėliau atsibosta, dainos išeina iš mados arba tiesiog pasimeta playlist'uose. Ir vis tiek ateina ta minutė, kai muzika grįžta, ir grįžta su keliskart stipresne emocija: nuostaba, džiaugsmu ir- svarbiausia- prisiminimais. O kas dar gali būt geriau už prisiminimus? Man asmeniškai- nieko. Tokias emocijas man vakar sukėlė The Fray, bet čia tik tarp kitko. Paieškokit to, ką labai mylėjot, pavyzdžiui, prieš metus!
  • Kitas greitas būdas save pradžiugint- maistas. Šitai temai, ko gero, apskritai reikėtų atskiro blog'o, bet tinkamas maistas tinkamu metu tikrai vertas būt geriausių dalykų sąraše. Pavyzdžiui, močiutės blynai šeštadienio pusryčiams, McDonaldas pagiringą dieną, sušis su mergaitiškais plepalais, kava iš Statoil vidury nakties (beje, ar pastebėjot, kokia gera ten kava..?) ir neadekvatus kiekis vyno, išgertas pajūry. Vardint galima be galo, bet kaip jau sakiau: atkreipkit dėmesį į tinkamą maistą atitinkamu metu.
  • Jau seniai norėjau parašyt apie kvapus ir kaip jie veikia emocijas. Na, žinau koks yra uoslės mechanizmas ir kitų dalykų, bet tam, kad išplėtočiau, reikia pasidomėti daugiau. Anyway, kvapai visada patraukia mano dėmesį ir gali per sekundę pakelti ūpą į aukštumas. Lengviausias variantas, aišku, yra kvepalai (mane geriausiai nuteikia Donna Karan ir Lacoste), bet jūs pabandykit pauostyt marcipanų, muskato arba bazilikų vazonėlyje. Dar labai teigiamai veikia mylimų žmonių drabužiai, ypač šalikai :) Arba dar yra kvapai, kurie primena tam tikrus gyvenimo tarpsnius. Toks man yra narcizų kvapas, nes asocijuojasi su vaikyste, kada močiutė for fun augindavo tikras narcizų plantacijas.
  • Ar kada nors susimąstėt, kokia jūsų mėgstamiausia dienos dalis? Išnaudokit ją maksimaliai! Aš visiškai priklausoma nuo ryto. Keliuosi kiek įmanoma anksčiau, kad galėčiau ilgai pusryčiauti, paskaityti ir ramiai nusiteikti dienai. Patys tobuliausi rytai būna žiemą, kol sniegas už lango dar neatsibodęs, namuose šilta ir jei Kalėdos around- kavą galima gert po eglute, klausyt kalėdinės muzikos ir uostyt mandarinus :) Ir šiaip- posakis, jog rytas už vakarą protingesnis, tikrai nėra netiesa.
Tai čia buvo tik sąrašo pradžia.
Šiaip tikriausiai suvokiat, kad geriausi dalykai gyvenime yra free, tai dar galima būtų kalbėt ir kalbėt apie geriausius draugus, apie vasaros lietų, ilgus pasivaikščiojimus, protingus pokalbius ir milijoną kitų dalykų ir reiškinių, kurie lyg ir visiems aišku, kad yra nuostabūs, bet ar tikrai jais džiaugiamės? Beveik garantuoju, kad kasdien šitos malonios smulkmenos pasislepia tarp rūpesčių.
Tai va, žiūrėkit, kad taip neatsitiktų :)


Pradžioj užsiminiau apie pokyčius, kurie dabar vyksta, tai jais ir užbaigsiu šitą sau nebūdingą temą: 

Iki kito karto!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą