2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Trying hard to take it back


Pusryčiams doroju ledus ir mąstau, kuri diena man reikšmingesnė- paskutinė vasaros ar pirmoji rudens. Jau keturis kartus pakeičiau nuomonę, bet teisingas atsakymas tikriausiai bus apie rudenį. Liūdna, žinoma, jog kažkas baigėsi, bet žymiai linksmiau, kad kažkas ir prasidės. 
Kita vertus, ne taip ir liūdna. Vasaros būna geriausios iš visų, tokios kaip kitos, niekuo neypatingos, tiesiog geros arba tiesiog blogos, ir dar visokios. Kokia šita vasara buvo, sunku nusakyti, bet tikrai žinau, kad pakartoti tokios nenorėčiau. Ir gerai, kad ji jau baigiasi, vidurnaktį gal net atšvęsiu tai su taure vyno. Užsidarė vienos durys, tikiuosi, atsidarys kitos. Arba bent jau langas.
Prikaupiau tiek daug visokių praradimų (net daugiau nei atradimų) ir susipratimų, jog ramiai galėsiu gyventi visą rudenį ir jokie klausimai nekamuos- blogiausia jau bus praeity, vasaroj.
Užvakar skaitydama aptikau įdomią pastraipą: "Jei jūsų praeityje slypi kokia nemaloni paslaptis, kiekvieną minutę vis statote sieną, kad tik nematytumėte tos baisybės. Tikinate save, kad siena jau stora, tvirta, ir vieną rytą, kai pagaliau pabundate užmiršę praeities negandas, bent kelias akimirkas pasijuntat laisvi ir meluojat sau, kad pabaisa pradingo. Ir tuo baisesnį smūgį patiriat, kai ima dėtis panašūs dalykai kaip dabar, ir jūs suvokiat betoninę sieną iš tiesų esant perregimą lyg stiklas ir daug už jį trapesnę". Ką čia ir besakyti, antrą valandą nakties kėliausi iš šilto jaukaus guolio ieškoti lipnaus lapelio, kad galėčiau pasižymėti tai, kas man atrodo ne tik kad pažįstama, bet jau ir įprasta.

Tokia štai liūdna nuotaika palydžiu vasarą. Bet jei nebus liūdna, tai iš kur žinosi, kada linksma..?


Nepamirškit kaip nors simboliškai palydėti vasaros ir iki pasimatymo rudenį!



2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Pypu Pypu.

Kas čia per ruduo Kaune? Arba jau pradedu visiškai adaptuotis prie pajūrio oro. Kaip ten bebūtų, vėl esu gimtajam mieste ir dalinuosi įspūdžiais. 
Atostogos šį kartą buvo ramesnės nei paprastai, bet užtat labai turiningos: su sąrašu, ką reikia nuveikti ir fotoreportažu.
Sąraše dalyvavo 17 punktų, tokie kaip:
  • išlėkti su dviračiais. Aplankėm Šventąją. Pliusas.
  • nueiti į parką, ten prisigerti ir parūkyti kaljaną. Kaljanas gerai degė. Pliusminus.
  • pakepti pliaže. Minusas. Sezonas jau baigėsi.
  • Jogundui kvepėti gėlytėm. Nežinau šito punkto priešistorės, bet jis buvo įtrauktas šeštu numeriu. Tikriausiai pliusas ir linkėjimai.
  • nusmigti balkone. Minusas, nes šį kartą labiau norėjau miegoti lovoje ne todėl, kad balkone nepatogu, o todėl, kad niekas daugiau nesišaipytų :)
  • visą dieną būti girtam. Na, jau metais pasenom, ne tas amžius. Pliusminus.
  • aplankyti ,,Džimi picą''. Minusas. Bet yra tokia vieta Palangos centre, kur picos priedų  top penketuke varžosi svogūnai, kaparėliai ir skardinė kažkokių marinuotų kukurūzų. Ir dar pusamžė višta. Nemeluoju, nors antireklamą daryti irgi nelabai gražu.
...ir dar keletas kitų, pvz. alaus gėrimo maratonas, valgio gaminimas, vafliukų valgymas ir panašiai. Dabar jau galima įtraukti ir žymiai prašmatnesnių punktų, nes:
  • aplankėm Kretingą ir jos muziejų, kur yra tas gražus parkas ir žiemos sodas. Iš tikrųjų tai važiavom pašniukštinėti ,,kaimo'' butikų, apie kuriuos legendos atsklido net iki Kauno. Gido Kretingoj neradom, todėl užsukom į Turizmo informacijos centrą, kur gavom žemėlapį su rožiniu flomasteriu pažymėtu maršrutu iki geriausių parduotuvių.
  • pati saldumynų nevartoju, bet pauosčiau cukraus vatos, kuri kažkodėl visiems asocijuojasi su vaikyste, nors aš visada mieliau kimšdavau ledus.
  • apturėjom gražią fotosesiją prie garsiosios Eglės ir jos augintinio žalčio statulos. Besifotografuojančių buvo daug, o eilėje stovėti pritrūko kantrybės, todėl teko pasitenkinti Eglės nugara. Beje, kas iš tikrųjų buvo tas žaltys? Senovinis jorkšyro atitikmuo? Nelabai mėgau visokias pasakas, tai neprisimenu.

Negaliu nepareklamuoti drabužio, į kurį įlipi ir nebenori išlipti
















...ir dar daug gražių įspūdžių, kuriuos susidėsiu kur nors galvelėje,- taip kaupiu atsargas žiemai. 

  • Naujas atradimas: Justinas Byberis, kuris nėra toks jau ir netalentingas. Net nepradėkit, kritikai, sakydami, kad kompu galima padaryt bet ką iš bet ko. Ne kiekvienas ir tokiu būdu sukurtų, mano manymu, pakankamai skoningą produktą. Na, apie klipą nekalbu, nes tas berniukas kūdikio veidu nelabai derinasi prie tokių automobilių, bet kam rūpi vaizdas, kai per ausis malonumas pasiekia smegenis didesne koncentracija.
Tikslas buvo pasidalinti nuotraukomis, kurios ir turėjo pirmiausia pasiekti blogą. Komentaras išsirutuliojo iki nemenko teksto, kas reikštų, jog pasiilgau rašymo. Matyt, atostogos jau į pabaigą.

Live to the max!


2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Summertime sadness

Na, užvakar mane persekiojusi gera nuotaika šiandien dar nepabudo, nors šalia jau stovi tuščias puodelis nuo rytinės kavos. Oras už lango baisus kaip rudenį, galvą skauda nuo vakarykščio šampano, o dieną turėsiu būti greita kaip žiurkėnas Rembo savo ratelyje.
Kaip jau minėjau, vakar dalyvavau mergvakaryje. Tokiam ne visai tradiciniam- jaunoji nesegėjo nuometo, paskubomis sumontuoto iš užuolaidos, o dalyvės buvo apsirengę normaliais drabužiais. Programoje buvo numatyta aplankyti makiažo pamoką (dešimtą ryto!), po to šokti į katerį, plaukti į Rumšiškes, kur arkliukas turėjo nutempti vežimą iki muziejaus, o ten- tradicinė senovinė priešvestuvinė programa, gražus piknikas, tada dar gražesnė kelionė į Kauną kateriu, o visko užbaigimas- kultūringas pasisėdėjimas senamiestyje. Finale viskas gavosi kiek kitaip. Pasipuošę gražiu makiažu ir entuziastingomis šypsenomis, sulipom į laivelį su maloniu kapitonu. Išplaukus iš prieplaukos kažkas nutiko varikliui ir viskas nebuvo panašu į plaukimą, kai taškosi purslai, vėjas darko plaukus, o greitis maždaug kaip motociklo. Daugiau plūduriavom, nei plaukėm, bet atsargose buvo daug šampano, todėl vakarėlis vyko ant vandens ir buvo baisiai smagus, net į tas Rumšiškes nebesinorėjo. Kol buvo šampano. Po trijų valandų atsargos baigėsi, be to, kapitonas truputį pasiklydo Kauno Marių platybėse. Vakarėlis pritilo, laivelis jau buvo pradėtas vadinti valtimi, moterys pradėjo šūkauti žvejams ,,Gerieji žmonės, mums baigėsi benzinas, gelbėkit", kol galų gale prisiparkavom neaiškiame krante, kur žmonės su šunimi apytiksliai nupasakojo, kur esame. Per laukus tipenome iki kelio, kur važiuoja mašinos, dar tempdamos visokius maišus kaip kupranugariai, nes, nepamirškime to fakto, kažkurioje dienos dalyje laukė iškyla. Viską pavadinome ilga kelione per kopas, o pasiekusias kelią mus pasiėmė gerieji žmonės ir nugabeno į Rumšiškių stotelę, kur sulipom į pilną pensininkų mikroautobusą su visais savo nešuliais viena kitos klausinėdamos, ar susirinkom bulves, ar neišvirto stiklainis su kopūstėliais ir ar tikrai autobusas važiuoja į Kauną.
Nepaisant viso sugriuvusio plano, mergvakaris buvo tikrai įsimintinas ir, ko gero, unikalus. Kaip ir visada sakau- geriausia nieko neplanuoti.


O šiandien eisiu į zoologijos sodą, nes atvažiuoja giminaičiai iš kito Lietuvos galo su mažu berniuku, todėl reikės juos palydėti. Vėliau jie gaus mano firminės lazanijos, kurią jau mirtinai turiu pradėti gaminti, bet blogo rašymas taip pat jau pradeda atrodyti kaip pareiga, ta iš malonesnių.

Rytoj vėl išvažiuoju į Palangą, būsiu ten kol galutinai atsibos, nes gali būti, kad tai paskutinis kartas jei ne šiemet, tai bent jau šią vasarą. Arba ne, žinoma. 

  • Ne dienos, bet jau kokio mėnesio albumas yra Maroon 5 ,,Overexposed", kurio dar net neturiu parsisiuntusi (piratavimas vis dar bujoja), bet labai laukiu, kol pasirodys graži versija. Pasak kritikų, bus labai spalvingas, popsiškesnis nei ankstesni, bet tikrai ne prastesnis. Tikiuosi, jog greitu metu save nudžiuginsiu.
  • Pavadinimo daina: jau porą savaičių negirdėta Lana Del Rey 
  • Naujai mano atrastas blogas, kurį labai noriu pareklamuoti mergaitėms- Cotton & Curls. Labai graži šeima, tobula mama, geros nuotraukos ir malonūs dalykėliai. Toks ne sausas mados blogas.
Šiandien tiek- nelabai turiu laiko samprotavimams. Gerų atostogų visiems ir iki greito!


2012 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

There's nothing wrong with perfect

 Visiškai neturiu kuo skųstis. Ir prisikabinti nėra prie ko. Vėl savaitei buvau pabėgusi į pajūrį. Šį kartą- kaip niekad turiningai: uoliai nelankiau pliažo, o stebėjau Olimpiadą namuose, tradiciškai dviračiu aplankiau Šventąją, Jūros šventę Klaipėdoje, vėliau krikšto tėvai aplankė mane, o viskas buvo vainikuota smagiu baliuku su netikėtai pasirodžiusiais draugais, kurio pasėkmės buvo skaudžios kaip visada, bet nuo realybės toli nepabėgsi. 













Kaljano žnyplutės kompozicijoje su gėlėmis, kurias su drauge pavogėm viena kitai pakeliui namo

Pavargęs Pankas Benas dūmų ir durų apsuptyje

Kilimas ant sienos, kuris yra must have Palangos apartamentuose
Visose kelionėse mane vis dar lydi Red Hot Chilli Peppers, kurių dainos Winamp'e sukasi ir dabar. Čia vienas iš įkyriųjų mano bruožų: jei užsikabinu už kokios dainos arba (geresniu atveju) už viso albumo, tai skambės visur- ir mašinoj, ir namuose, ir per ausines arba net garsiai iš telefono, kai eisiu paryčiais per Palangą namo, dėl ko tikrai nesididžiuoju. Ir skambės tol, kol nusibos iki skausmo. Kita vertus, niekas neprilygsta tam geram jausmui, kai po pertraukos paklausai muzikos, kuri anksčiau buvo tavo gyvenimo didžioji dalis.
Jau planuoju išvažiuoti vėl, bet tik po to, kai sudalyvausiu mergvakaryje, kuris manęs laukia šeštadienį. Rugpjūčio gale tuokiasi mano pusbrolis, ko labai laukiu, o aš esu pakviesta į mergvakarį, kuris bus pirmas mano gyvenime. Sakyčiau, kad tokia šventė man nepriimtina, bet iš kur galiu žinoti, jei niekada nedalyvavau..? Žodžiu, apie tai- ryt poryt.
Kol kas reikia aplankyti hot spotus Kaune, t.y. butikus ir senamiestį. Gali būti, kad yra ir daugiau ką nuveikti, apie ką visiškai nenutuokiu, nes mintimis gyvenu ne Kaune; net telefone programėlė rodo, koks oras pajūryje.
Blogas vis dar ilsisi, kaip ir aš pati: skaitau, žiūriu ,,Draugus" (liko keturi sezonai!) ir užsiiminėju kita tokia įprasta veikla, kad net nėra ką apie tai pasakyti. 

  • Ryto daina: Brendan's Death Song, kuri man kažkodėl atrodo labai įdomi, ir viešai prižadu, kad pabandysiu apie ją surasti kokios nors informacijos.
  • Į dienos muziką infiltruosiu kažką seniau girdėto,- gal Coldplay arba Lana del Rey, kas yra kiek mergaitiškesnė muzika.
Neskaičiuokit dienų iki rugsėjo. Šiemet būtent taip ir darau, gal todėl viskas atrodo perfect :) Net nežinau, kokia šiandien diena.

Iki pasimatymo!