2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Best friends

Pasirodo, seniausi rasti papuošalai yra maždaug 90000 metų senumo (per daug nepasitikiu nulių skaičiumi, nes net ir Google žino ne viską, bet vienu nuliu daugiau ar mažiau- vis tiek labai seni) ir buvo padaryti iš kriauklyčių. Tada papuošalai būdavo susiję su religija, vėliau- su nuopelnais kare, dar vėliau- su socialiniu statusu. Iš pradžių puošdavosi tik vyrai, ir tik daug vėliau visokie blizgantys daikčiukai tapo moteriškais reikalais ir daugiau saviraiškos forma. 
Kadangi žmogus neturi raštuoto blizgančio kailio kaip gyvūnai, margų uodegų kaip paukščiai ir nekvepia kaip gėlės, tai gamtos duotas savo kuklias galūnes panaudoja papuošalams rinkti ir nešioti.
Jau minėjau anksčiau, kad nesu labai uoli papuošalų nešiotoja. Ne todėl, kad man negražu, o todėl, kad tiesiog nepatogu. Bet šiais laikais, kai drabužiais nelabai ką nustebinsi, visokie aksesuarai- šiokia tokia išeitis.
Daug smagiau nei nešioti papuošalus, yra juos daryti. Kai svarbu pats procesas, o ne rezultatas. Turiu pilnus stalčius savo kūrinių, bet tik labai nedidelė jų dalis yra naudojami pagal paskirtį. Sakydama ,,pagal paskirtį'' turiu omenyje, kad į juos gražu pažiūrėti ir ypatingai retai galima panešioti. Iškart ,,prilipę'' ir dažnai nešiojami yra vos keli. Pasidalinsiu mėgstamiausiais:





Paskutine apyranke labai didžiuojuosi,ji atspindi ekologines idėjas, nes yra recycled, paprasčiau sakant- smagi, nes padaryta iš tų metalinių dalykėlių, kurie būna ant skardinių (nebūtinai alaus!). Gaminimo techniką radau kažkur internete, dabar jau nebeprisimenu, bet panašus principas čiaBeje, ieškodama radau ,,pagerintą'' variantą, kurį būtinai pabandysiu pagaminti, kai tik atidarysiu dar keletą skardinių (nebūtinai alaus, kaip ir sakiau):  

Idėjų naujiems kūriniams dažniausiai randu mados bloguose, kartais- žurnaluose. 
Naujausiu įkvėpimo šaltiniu tapo Tom Binns neoninė kolekcija, kurią radau visai netyčia, bet labai patiko! Jei entuziazmas nenunyks, gal pavyks sumontuoti kažką panašaus.

Tiek apie geriausius moterų draugus. Iki kito karto! 



2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Outfit error E01

Vienas iš smagiausių dalykų leidžiant laiką dėvėtų drabužių parduotuvėse yra atrasti šedevrų, kurių šiaip jau nepamatysi. Na, nebent pasiseks ir kažką akiai neįprasto pastebėsi gatvėje. 
Mada yra absoliučiai nepastovus dalykas ir, aišku, dalis istorijos. Dėl nepastovumo ta istorija atrodo baisiai smagiai, todėl nusprendėm  pasidalinti praeitimi.


Tviskanti alubario žvaigždė


Auksinė palaidinė gražiai žėri, todėl tinka ir į klubą, ir į daržą. Būtų pakenčiama, jei ne tos originalios plastmasinės puošybos detalės, dėl kurių nusvyra rankos. Kelnytės vilties, deja, neturi, nors ir yra madingai per trumpos ir platėjančios, taip pat su dumblo žalumo priemaišomis. 

Pašniukštinėjusi interneto platybėse, radau panašiai atrodančių kūrinių: Vivienne Westwood (beveik 246 eurai) ir Haider Ackermann (viso labo 744 eurai). Dabar graužiuosi, kodėl nepirkau auksinės palaidinės vietinės reikšmės parduotuvėje 171 kartą pigiau...


Nepaisant tos dienos sėkmių ir nesėkmių, mano ir mano draugių piniginės patuštėjo, o spintos turinys pasipildė, kas yra nebloga paguoda, nes nuostabioji palaidinė taip ir liko kabėti vieniša.

Tiek pirmam kartui- žvitri akis stebi toliau.
(O pirmojo rubrikos įrašo nebūtų be dviejų G. Taigi.)

  • Daina bendrai nuotaikai palaikyti: kas nors iš Modern Talking repertuaro.
  • Papildžiau savo žodyną nauju terminu ,,oniomanija'', kas iš pradžių skamba kaip perdėtas potraukis svogūnams ar kažkas tokio, bet iš tikrųjų yra ne tokia jau didelė problema.






2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Abrakadabra

Ar žinot tuos neoninius flomasterius, su kuriais būtinai reikia žaisti, kai kažką mokaisi? Tie, kuriais pažymimi svarbiausi žodžiai arba sakiniai. Žodžiai, kurgi ne... Mano konspektai dažniausiai būna nuspalvinti vientisai.
Kad net ir vasarą nepamirščiau mokslų, vakar pakeliui namo prigriebiau konspektus primenančią suknelę. 


Apskritai kelininkus primenančios spalvos mane vis labiau žavi, nors anksčiau keldavo siaubą. Akivaizdu, kad sunku nepasiduoti masinei įtakai, tai ir požiūris pasikeitė, kai visokie neonai atėjo į madą. Toks būdas praskaidrinti gal ir ne beviltiškai pilką, bet gana nuobodžią kasdienybę man labai priimtinas.




Kartais visai įdomu paanalizuoti spalvų reikšmes, nors čia tikriausiai tas pats kas skaityti horoskopus. 
Neneigsiu, kad į paieškos langelį įvedžiau ,,neoninė geltona'' ir gavau ne tai, ko norėjau. Sakykim, kad tokia privalomų mašinoje turėti liemenių spalva yra geltonapliusžalia, taigi kas iš to: ,,Geltona yra saulės spalva. Ji susijusi su džiaugsmu, laime, intelektu ir energija''. Neįtikėtina staigmena, bet dėl intelekto negaliu ginčytis. Toliau: ,,Kai geltonos labai daug, ji gali kelti sumaištį <...> geltona yra nestabili ir spontaniška spalva''. Tiek to. Tuo tarpu ,,Žalia siūlo stabilumą ir patvarumą'', dar simbolizuoja harmoniją ir taip toliau. 
Darau skubias išvadas, kad neoninė geltona yra visiškas nesusipratimas, prieštarauja sau pačiai ir visiems kitiems ir niekaip negali apsispręst, kokia nori būt. 
Panašu, kad būsiu atradus savo dvynę...

  • Šiandien įtraukiau naują dainą į savo mėgstamiausiųjų sąrašą. Malonus atradimas.






















2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Up with the birds

Kaip ir minėjau anksčiau, labai myliu muziką. Klausyti ,,bet ko''- ne man, todėl turiu kalną kompaktinių diskų, kurie kraustosi iš vienos vietos į kitą ir mėtosi namuose, mašinoje, rankinėse ir visur, kur pasisuku. 
Šiais IT laikais, kai niekas CD neperka (tarp jų ir aš pati- arrrrrrgh!), mano muzika patalpinta į visai nepatrauklius vienodus vokelius, kurie VISADA paslaptingai dingsta ir tada kompaktiniai diskai turi grūstis po kelis viename. 
Nusprendusi įvesti tvarką, vieną vakarą užsiėmiau ,,popierizmu''- pasidariau savo vokelių. Tam pasitarnavo katalogų (tų, kuriuos nemokamai galima pasiimti drabužių parduotuvėse) krūva, kurią sukaupiau per ilgą laiką dėl nesuprantamų priežasčių. 
Rankdarbis pirmokiškai paprastas, bet dabar mano graži muzika dar ir gražiai aprengta. 


  • Dienos daina: Coldplay- Up with the birds. Daug garso, daug šviesų ir absoliutus atsipalaidavimas.
  • Kita dienos daina: Čiunga čianga. Ar dar reikia komentaro?
  • Dienos idėja: rubrika ,,Outfit error''. Na, neturiu nieko prieš lateksines kelnes, nertas palaidines ir panašius kūrinius, todėl jiems čia atsiras vietos. 
Iki pasimatymo!


2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Ant ožkos ir į dangų

,,Labas'' sakau sau pačiai ir ateities skaitytojams.
Jau kuris laikas galvoje vis prasisuka mintis apie savo blogą. 
Tad štai ir aš- kasdien nuomonę keičianti ir vis dar neapsisprendusi, kas tai bus. Kaip ir pavadinimas: rodos, jodinėti ant ožkos- nei šis, nei tas, bet vis dėlto kažkas.

Nemėgstu ir nemoku rašyti prisistatymų, kurie atrodo kaip CV, todėl pirmasis įrašas skirtas mano TOP10 dalykų, kurie jau tapę kasdienybe, gyvenimo būdu, tuo, kas visada yra su manim kaip kokia papildoma galūnė. Negalėjau apsispręsti dėl jų eiliškumo pagal svarbą, todėl prizinių vietų nėra.

  • Skaitymas. Hobis numeris vienas nuo neatmenamų laikų. ,,Graužiant'' knygas atsirado ir pomėgis rašyti, kai supratau, kokią galią turi kiekviena raidė ir kiek daug galima jomis išreikšti. Mėgstu visas rašytinės išraiškos formas- nuo maisto produktų sudėties iki ,,Hario Poterio'', nuo reklaminių leidinių, žurnalų, iki knygų apie stilių ir madą. 

  • Mados blogai. Turbūt smagiausias dalykas, randamas internete. Vienintelis minusas- jų yra tiek daug, jog net pikta pagalvojus, kad kažkurio dar nematei. Tokie tinklaraščiai yra pagrindinis maistas mano akims ir turtingiausias idėjų bankas. 
        Keletas mėgstamiausių:  Et pourquoi pas Coline, Ring my bell, Style scrapbook 
        My style pill .
  • Muzika. Geriausias pasaulio gydytojas jei ne nuo fizinių ligų, tai nuo emocinių- tikrai.   Paskutiniu metu mano aplinkoje nenutyla Coldplay, Lana del Rey ir Robyn. 

  • Džinsai. Absoliučiai fenomenalus drabužis, geriausias žmonijos išradimas ir, mano akimis, stilingiausias ir universaliausias daiktas, kurį galima turėti spintoje ir vartoti dideliais kiekiais. Mėgstu puoštis, bet jei kokią dieną neapgalvotai išlekiu iš namų su suknele ar sijonu, visą dieną galvoju apie džinsus. Į mano nagus jie patenka įvairiais būdais- iš užsienio, iš vietinių naujų ir dėvėtų drabužių parduotuvių, iš mamos spintos. Visus juos vienodai myliu ir siunčiu linkėjimus! 


  • Rankdarbiai. Antras geriausias pasaulio gydytojas po muzikos. Apsivertus visokiais daikteliais, kurie iš pradžių atrodo kaip šiukšlės, visi negerumai tuoj pat pabėga. Nemoku nei megzti, nei lankstyti origamio ar mūryti sienų, bet vis tiek mėgstu pati gamintis visokias aprangos (ir ne tik) detales. Parodysiu kada nors vėliau. 


  • Laikrodžiai. Valandas man skaičiuoja telefonas, bet laikrodis visada tupi ant rankos bet kurią dieną bet kokia proga, nes apsikarstyti kitokiais papuošalais nemėgstu. Patogiausias aksesuaras, kuris visada kalba pats už save! 


  • Butikai. Toks gražus pavadinimas, iš tiesų maskuojantis ne tokį gražų- ,,skudurynai''. Ir taip nežymius dėvėtų drabužių parduotuvių minusus užgožia didelis blizgantis pliusas: niekas nežino, nei kur pirkai tai, ką vilki, nei kiek viskas kainavo, skirtingai nei sergant apsipirkinėjimo akropoliuose manija. Svarbiausia sąlyga- turėti laiko, o kantrybės galima išmokti.


  • Batai. Sutikusi žmogų, pirmiausia žiūriu į kojas. Pati dažniausiai derinu drabužius prie batų, o ne atvirkščiai. Turiu įvairių ivairioms progoms ir vis tiek galvoju, jog niekada nebus gana. Pelenė yra geriausias įrodymas, kad batai gali pakeist gyvenimą, kuo tam tikra prasme esu įsitikinusi ne kartą. 


  • Vyriški kvepalai. Labai mėgstu visokius vyriškus daiktus, ypač marškinius. Kartą net buvau taip užsimaniusi vyriškų džinsų, jog išsimatavau pusę Akropolio, bet (koks nusivylimas) tam, kad jie padoriai atrodytų, reikia turėti ką į juos ,,įsidėti'', jei suprantat, ką turiu omenyje. O kvepalai yra toks neutralus dalykas, jog man apskritai keista, kad jie skirstomi į vyriškus ir moteriškus. Kaip ten bebūtų, pati dažniausiai naudoju unisex Calvin Klein ,,be'', kurie neturi nė vieno konkurento. O kartais nepastebėta ,,prasisuku'' tėčio lentynoje.


  • Paskutinis punktas sąraše- varijuojantis, todėl nesinori įvardinti vienu žodžiu. Šiandien tai gali būti maisto gaminimas, rytoj- amerikietiški komedijiniai serialai, poryt- spalvotos kelnės. Bet apie viską ateityje.


Ir pabaigai: padėka draugei G. už įkvėpimą ir gerai atliktus namų darbus, renkant šitam blogui pavadinimą!