2012 m. birželio 14 d., ketvirtadienis

Timebomb

Taip noriu atostogų, kad net verkti norisi. Nuolat kuriu planus,kaip išlėkti prie jūros, ir apie nieką kitą negaliu galvoti. Stogą rauna!
Šiom dienom turėčiau intensyviai ruoštis paskutiniam (!) egzaminui, bet tikiuosi, kad informacija pati ,,sukris'' į galvą, nes nenoriu su ja turėt nieko bendro.
Užvakar patyriau baisiai nemalonų dalyką- praradau telefoną. Na, pats plastmasės ir metalo gabalas buvo labai mielas ir madingas, bet labiausiai gaila visko, kas buvo jame. Keistas jausmas- visą dieną gyvenau kaip be galvos ar bent jau rankos. Kai noriu truputį pailsėti nuo visko, kartais ir taip jį išjungiu, bet žinoti, kad neturiu, buvo arti ,,siaubinga''. Žodžiu, vieną dieną pasinaudojusi neišmaniu senu telefonu, kuris kažkada buvo labai mandras (prieš kokius septynerius metus), o dabar- beveik neatpažįstamas objektas, šiandien neištvėriau ir įsigijau naują. Nors ir nedidelis, bet džiaugsmas paniurusiai asmenybei.

Mano organizmą truputį painioja lietuviškos vasaros klimatas, todėl manau, kad man nesunkios formos rudeninė depresija. Arba čia kalta rutina, kas skamba gana įtikinamai, nes vakar gavau naujų pojūčių ir įspūdžių ir iškart pasijaučiau geriau. Jau buvau darbe, kuriam parduosiu savo vasarą. Ėjau tik šiaip pažioplinėti, pažiūrėti, ką turėsiu daryt ir ko išmokt, bet viskas pakrypo neplanuotai, ir šį tą jau nuveikiau. Nėra čia ką per daug pasakoti, kviečiu visus į ,,Vino Latino'', pasistengsiu gražiai aptarnauti, kai tik išmoksiu!

Šiandien Delfi man pasiūlė įdomų straipsnį apie ateities profesijas. Kai kas atrodo girdėta jau dabar: pavyzdžiui, ,,prekeiviai oru'' panašūs į šiuolaikinius dėdes, sėdinčius valdžios postuose. Apmaudu, kad odontologija 2030 metais nebus pirmoje vietoje (girdėjau, kad šiemet tai- geidžiamiausia profesija). O jei rimtai, tai dar apmaudžiau, nes kai rinkausi, ką veiksiu gyvenime, nebuvau girdėjusi apie tokią specialybę, kaip futurologija. Pagal žodyną tai- mokslas apie ateities prognozavimą, bet iš esmės mokslu šitą sritį pavadinti sunku. Užtat kaip įdomiai skamba! Truputį paskaitinėjau, ką tie futurologai daro- vertina jau egzistuojančias technologines, ekonomines ir socialines naujoves, apibendrina ir įvardina tendencijas, kurios turėtų išaiškėti ateityje. Neaišku, kiek pasitvirtina jų svarstymai, bet 2009, pasak futurologų, Pasaulio Prekybos Centro vietoje turėjo būti pastatytas naujas bokštas, 2010 balandį pasaulyje gyvenančių žmonių skaičius turėjo būti 7 milijardai (Vikipedija sufleruoja, kad 7 milijardus pasiekėm 2011 spalį), 2011 turėjo atsirasti kažkokia nauja Windows operacinė sistema, kuri užtikrintų visiškai naują ryšį tarp vartotojo ir kompiuterio (mano žiniomis neatsirado, bet kadangi plačiau neįvardinta, koks tas ryšys, tai galima interpretuoti savaip). 2012 gruodžio 21, kaip ir žadėta, bus Pasaulio Pabaiga, apie ką, tikiuosi, gruodžio 22 dar galėsiu papostringauti. O toliau- jau mūsų vaikams: 2050 Žemėj bus 9 milijardai žmonių, o 2095 žmonės sukurs kosminį laivą, kuris pasieks šviesos greitį. Čia tikriausiai kalbama apie tuos skraidančius automobilius, kuriuos rodo filmuose apie ateitį :)
Dar radau paveikslėlį, kaip futurologai įsivaizduoja ateities miestą. Įdomu, kaip tada atrodys senamiestis? 

Kaip dažnas statistinis pilietis, pradėjau užmetinėt akį į savo horoskopą (nuoširdžiai neįsivaizduoju, kam, nes tai darau vakarais, kai diena šiaip ar taip pasibaigusi). Šiandien- palanki diena rimčiau pasimokyti ar ieškoti informacijos. Kokia laimė, kad perskaičiau ne vėlai vakare, dar ne viskas prarasta..! 


Iki!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą