2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Best friends

Pasirodo, seniausi rasti papuošalai yra maždaug 90000 metų senumo (per daug nepasitikiu nulių skaičiumi, nes net ir Google žino ne viską, bet vienu nuliu daugiau ar mažiau- vis tiek labai seni) ir buvo padaryti iš kriauklyčių. Tada papuošalai būdavo susiję su religija, vėliau- su nuopelnais kare, dar vėliau- su socialiniu statusu. Iš pradžių puošdavosi tik vyrai, ir tik daug vėliau visokie blizgantys daikčiukai tapo moteriškais reikalais ir daugiau saviraiškos forma. 
Kadangi žmogus neturi raštuoto blizgančio kailio kaip gyvūnai, margų uodegų kaip paukščiai ir nekvepia kaip gėlės, tai gamtos duotas savo kuklias galūnes panaudoja papuošalams rinkti ir nešioti.
Jau minėjau anksčiau, kad nesu labai uoli papuošalų nešiotoja. Ne todėl, kad man negražu, o todėl, kad tiesiog nepatogu. Bet šiais laikais, kai drabužiais nelabai ką nustebinsi, visokie aksesuarai- šiokia tokia išeitis.
Daug smagiau nei nešioti papuošalus, yra juos daryti. Kai svarbu pats procesas, o ne rezultatas. Turiu pilnus stalčius savo kūrinių, bet tik labai nedidelė jų dalis yra naudojami pagal paskirtį. Sakydama ,,pagal paskirtį'' turiu omenyje, kad į juos gražu pažiūrėti ir ypatingai retai galima panešioti. Iškart ,,prilipę'' ir dažnai nešiojami yra vos keli. Pasidalinsiu mėgstamiausiais:





Paskutine apyranke labai didžiuojuosi,ji atspindi ekologines idėjas, nes yra recycled, paprasčiau sakant- smagi, nes padaryta iš tų metalinių dalykėlių, kurie būna ant skardinių (nebūtinai alaus!). Gaminimo techniką radau kažkur internete, dabar jau nebeprisimenu, bet panašus principas čiaBeje, ieškodama radau ,,pagerintą'' variantą, kurį būtinai pabandysiu pagaminti, kai tik atidarysiu dar keletą skardinių (nebūtinai alaus, kaip ir sakiau):  

Idėjų naujiems kūriniams dažniausiai randu mados bloguose, kartais- žurnaluose. 
Naujausiu įkvėpimo šaltiniu tapo Tom Binns neoninė kolekcija, kurią radau visai netyčia, bet labai patiko! Jei entuziazmas nenunyks, gal pavyks sumontuoti kažką panašaus.

Tiek apie geriausius moterų draugus. Iki kito karto! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą